מונה נטו – לייצר בעצמך את החשמל שאתה צורך

מונה נטו הינה הסדרה של חברת החשמל, בה צרכני החשמל יוכלו להקים מערכות סולאריות, שייצרו חשמל לשימוש עצמי ללא הגבלה.

מונה נטו משמעו שאדם פרטי או עסק מחליטים לעבור לצריכת חשמל סולארית במקום לצרוך חשמל מחברת החשמל, או לצרוך פחות חשמל מחברת החשמל.

כחלק מיעדי משרד האנרגיה והממשלה לחסכון אנרגטי, אושרו הקלות רבות (בירוקרטיות בעיקר) וקיים עידוד רב להקמת מערכות מונה נטו, ביתיות ומסחריות כאחד.

מונה נטו – מדוע עכשיו?

מונה נטו מחזיר את ההשקעה של ההתקנה במספר שנים בודדות, משום שהוא מייצר חשמל בכל העת וחשמל שלא היה בשימוש נצבר לזכאות כספית.

מונה נטו מתאים במיוחד לנכסים עם גגות גדולים – מבנים משקיים, בתי מלון, מפעלים ומרכזי קניות בהם השימוש בחשמל הוא במשך 24 שעות רצוף ובכמות גדולה. מעבר לחשמל המופק עצמאית בצורה סולארית יחסוך כסף רב.

מה אני צריך לעשות כדי להקים מערכת מונה נטו?

על מנת להקים מערכת מונה נטו יש לחשב את צריכת החשמל השנתית, ולהקים מערכת גדולה במעט מכך בשביל להבטיח את כיסוי הצריכה הפרטי שלכם.

אפשרות נוספת, הרלוונטית בעיקר למפעלים או קיבוצים היא שניתן לקזז את האנרגיה מצריכה של שעונים אחרים על שם אותה החברה/ קיבוץ.

מהרגע שהוחלט על גודל המערכת, אפשר לצאת לדרך – עם חברה קבלנית, או עם יועץ, שמכיר ובקיא בתהליך, על מנת לייעל את מהלך ההקמה וימקסם את לוחות הזמנים והעלויות.

מה הסיכון?

הסיכון הגדול ביותר הוא שעלינו להמשיך לצרוך חשמל. מעבר לכך, אין סיכונים ולכן גם הבנקים בישראל מעודדים ומאמינים בייצור סולארי, עד כדי מימון של  100% מעלות המערכת. כך את הסכום החודשי (שיהיה קבוע) הצרכן ישלם לבנק, עד סיום תשלום ההלוואה, ולאחר מכן, יצרוך חשמל באופן חופשי ללא עלות.

רמת התשואה במערכת סולארית מסוג זה גבוהה במיוחד, ועומדת על כ 16%-18%. עלויות הרכיבים (פאנלים, ממירים) ירדו באופן משמעותי בחודשים האחרונים, מה שהופך את ההשקעה כדאית במיוחד, בייחוד לאור הסרת החסמים הבירוקרטיים.

מה חשוב לדעת כשאני מקים מערכת סולארית מונה נטו?

חשוב לדעת כי איכות הרכיבים (פאנלים, ממירים) משמעותית. פאנלים וממירים איכותיים יבטיחו ייצור חשמל גבוה ואיכותי לאורך שנים רבות.

הקפדה על ציוד איכותי, הכולל אחריות החברה (ישנן חברות שנותנות אחריות לשנים ארוכות, לעיתים אף 20 שנה), תשמור על עמידות המערכת, על ייצור חשמל בהספק גבוה, ועל שקט נפשי.

ניטור וטיפול במערכת במהלך השנים (בדיקות שנתיות, שטיפות וניטור) אף הם יעזרו בשמירת התפוקה.

הסדרת מונה נטו מעוגנת בחוק ומתואמת עם חברת החשמל, אשר מעודדת את הצרכנים לפנות לפתרונות של אנרגיה סולארית ולהוריד מהעומס שמוטל עליה.
הסדר זה מתאים גם ללקוח ביתי פרטי וגם לעסקים עם צריכת חשמל. ככל שצריכת החשמל השנתית גדולה יותר, כך גם הרווחיות ותשואה גבוהות יותר.

איך זה עובד בפועל – נהלי התקנת המונה וייצור חשמל עודף

על הגג יותקנו פאנלים של אנרגיה סולארית ולכן ככל שמשטח הגג רחב יותר- ניתן להתקין יותר פאנלים אשר ייצרו יותר חשמל. עבור גגות של עד 600 מ”ר אין צורך בהיתר בניה למערכת, אולם לגגות גדולים יותר ולמערכות גדולות יותר צריך אישור מהועדה לתכנון ובניה.

בדרך כלל, חברות העוסקות בהתקנת מערכות סולאריות יבצעו עבורכם את ההתרוצצות של הניירת והאישורים הנדרשים, משום שהן בקיאות יותר בנושא ויעשו זאת ביותר יעילות, כחלק מהשירות.

המטרה במונה נטו היא לייצר מספיק חשמל כך שלא יהיה צורך בשירותי חברת החשמל כיצרן חשמל ולהפחית את פליטת גזי החממה. יחד עם זאת לעיתים המבנה צורך יותר חשמל ולכן השימוש יהיה במשותף, מהמערכת הסולארית ומחברת החשמל.

יתכנו גם מצבים בהם המערכת תייצר יותר חשמל ממה שהמבנה צורך, במקרה כזה ניתן להזדכות על החשמל העודף בחשבונות חשמל אחרים מול חברת החשמל, כך שהחשמל העודף בעצם שווה לעסק כסף.

איך ניגשים לסיפור?

בכדי לדעת כמה חשמל תוכלו לייצר בשטח הנתון שלכם וכמה חשמל תחסכו בפועל, יש לשבת עם אנשי מקצוע שיבנו מפרט טכני עבורכם ויוכלו בהתאם לענות על השאלות.

קבעו היום פגישה עם יועצי אנרגיה סולארית או עם חברה לייזום וניהול פרויקטים סולאריים, בכדי לבדוק את התאמת מונה נטו לצרכים שלכם ובנית תוכנית עבודה בהתאם.

סיכום

חברת החשמל נמצאת בגירעון תקציבי אדיר שבסופו של דבר יכוסה על ידי הצרכנים.

בנוסף, מתווה הגז מצמיד את מחיר הגז למחיר הנפט, כך שמחירי החשמל יישארו כפי שהם, ואף קיימת אפשרות סבירה שיעלו.

ולכן, השקעה במערכת סולארית, שתייצר חשמל ירוק לצריכה עצמית, לא רק שתתרום לאיכות הסביבה, אלא אף תגן על הצרכן מפני עליה במחירי החשמל.

את המערכת הסולארית ניתן להקים על כל גג בעל היתר, ובתמורה, חשבון החשמל יפחת עד כדי ביטול מוחלט.

את עודפי החשמל המיוצר על ידי המערכת תשמור חברת החשמל למשך שנתיים, וניתן יהיה להשתמש בו בחודשי החורף או בשעות החשיכה.

בואו לבדוק את התאמתכם למערכת סולארית

לפני שאתה יוצא

כדאי שתבדוק מה הגג שלך יכול לעשות בשבילך

זה פשוט! הזן את גודל המערכת וקבל במייל את התעריף וההכנסה השנתית הצפויה