בשנים האחרונות אנחנו עדים להתחממות גלובלית של כדור הארץ – הטמפרטורה של כדור הארץ עולה, הדבר מהווה סיכון ואיום לקיום כדור הארץ. בעקבות ההתחממות הגלובלית ישנה הפשרת קרחונים, דבר המהווה סכנה להצפה עולמית, זנים שונים של צמחיה ובעלי חיים נמצאים בסכנת הכחדה ועוד שלל סכנות.
למה זה קורה?
אחת הסיבות המובהקות והמשמעותית ביותר להתחממות הגלובלית הינה פליטה מלאכותית של גזי החממה, תופעה שהולכת ומחמירה עם התפשטות התיעוש למדינות המתפתות ועלייה בשימוש בנפט ובפחם לייצור אנרגיה.
אפקט החממה על פי ויקפדיה: “הוא תהליך שבו גזי חממה באטמוספירה של כוכב לכת גורמים להחזר של קרינה תת אדומה אל פני השטח שלו, ובכך גורמת להתחממות שלו”.
באמצע המאה השמונה עשרה התחילה המהפכה התעשייתית שקיימת עד היום.
המהפכה גרמה לחדירת שכלולים בתחומי התעשייה והחקלאות. אחד הסממנים המוכרים של המהפכה הינה התפתחות הקיטור, כתוצאה מכך נוצרו כלים רבים, מכונות תעשייה, רכבות, פסי ייצור ועוד.
השינוי המשמעותי שחל במהפכה הינה השימוש במקורי אנרגיה חיצוניים- דלק, חומרי בעירה עם דגש על פחמים.
בעקבות המהפכה נוצרו גם שינויים במבניים החברתיים בקהילה, בעבר היה מעמדות והבדלים גדולים בין המעמדות( אציל, איכרים ובני מלוכה). האנשים הפחיתו את העבודה בעיבוד האדמה ועברו למפעלים , ובעקבות כך עלויות וצריכת החומרים והדברים הבסיסים פחתו באופן משמעותי ובעקבות כך ירידה בהבדלי הרמות בקהילה.
בעקבות הסכנה לקיום כדור הארץ – אנשים חיפשו דרכים להמשיך לחיות ללא חומרים מזהמים שמחממים את כדור הארץ, ובמשך השנים הוקמו ועדות בנושא(ועדת קיוטו ובימים אלו ועדת פריז).
בעקבות הבנת הסכנה העולמית גם הממשלות לקחו חלק בניסיון להגדיל את השימוש באנרגיות ירוקות ולא מזהמות, כגון ייצור חשמל מאנרגיה סולארית, התקנת מערכות סולאריות, טורבינות רוח ובעקבות כך הם סייעו בסובסידיות לצרכנים ולמשקיעים.