ייצור אנרגיה סולארית הינו תהליך הפקת אנרגיה לייצור חשמל מקרינת השמש. המרה ישירה של אנרגיית השמש לחשמל נעשית באמצעות תא פוטו-וולטאי (תא שמש), שעשוי לרוב מסיליקון בטכנולוגיה של עשיית שבבים, בנוי מסרט מוליך למחצה הנתון בין שתי אלקטרודות. הסיליקון (צורן) – חומר המצוי בשפע, אינו מתכלה וכרייתו אינה מזיקה לסביבה. בעת החשיפה לאור של התא הפוטו וולטאי, פוגעים הפוטונים באלקטרונים וגורמים לניתוק אלקטרונים ממקומם ויוצרים תנועה חשמלית.
שימוש בטכנולוגיה סולארית
שימוש ראשוני בטכנולוגיה זאת החל בשנות ה60 בלווייניים ששוגרו לחלל ועל ידי כך היה ללוין אנרגיה קבוע וזמינה גם לאורך שנים רבות בחלל. בשל התפתחות הצורך במקורות אנרגיה נוספים וירוקים, החלה הטכנולוגיה לתפוס מקום בשוק יצור החשמל העולמי והפכה לטכנולוגיה להמונים. ניצול של תא פוטו וולטאי יכול להגיע עד ל 31% ניצולת אך בפועל היום רוב הפנלים הינם עם 16% נצילות. ישנם גם פנלים עם ניצולת גבוהה יותר, אך אלו יקרים ונמצאים מעט מאוד בשימוש.
יצור הפנלים מפוזר ברחבי העולם, עם ירידת המחירים ועם כניסה גדולה של חברות ענק במזרח הלכו ונעלמו החברות במערב. כיום רוב ייצור הפנלים בעולם מיוצר במזרח ובעיקר בסין. למרות שהיצור הוא בסין הפנלים עדיין מיוצרים ברמה גבוה ומקבלים דירוג עולמי.
רכיב חשוב נוסף במערכת הסולארית הוא הממיר. הממיר מעביר את הזרם המיוצר בקולטים שהוא זרם ישר לזרם חילופין שהוא הזרם של הרשת. פיתוחים רבים מתבצעים גם בתחום זה. אחד הנושאים החשובים בטכנולוגיה הוא ניטור ברמת הפנל וניצולת הממיר. חברת SOLAR EDGE הישראלית הונפקה לאחרונה בנסד”ק בארה”ב עם ממיר בעל טכנולוגיה המתקדמת בעולם לניטור וביצוע של הפנלים.
> למידע נוסף אודות עלות מערכת סולארית ומידע שימושי על תהליך התקנת מערכות סולאריות.